GEZONDHEIDSATLAS ZUID-LIMBURG

Achtergrond

De Gezondheidsatlas is bedoeld voor iedereen die inzicht wil in de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zuid-Limburg. De informatie kan natuurlijk bekeken worden uit interesse voor een onderwerp maar is ook geschikt voor beleidsvorming, advisering en verantwoording, onderzoek, subsidieaanvragen of gewoon ter inspiratie.

De Gezondheidsatlas is een initiatief van de GGD Zuid Limburg. In samenwerking met partners worden via deze website betrouwbare cijfers en informatie gedeeld. Weten welke partijen betrokken zijn bij de totstandkoming? Klik hier.

Gezondheidscijfers zijn beschikbaar voor de regio, de gemeente en voor de wijken. Via de knoppen Jeugd en Volwassenen kunt u zoeken op thema. Onder de knop Profielen staat een overzicht van gemeenten, wijken of buurten. In het tabblad ’Lees meer’ staat de duidingstekst en waar mogelijk een beleidsadvies. Deze bieden uitleg over de cijfers en aanknopingspunten voor gezondheidsbeleid over het geselecteerd thema. Wilt u meer weten over hoe een thema gemeten is Kijk dan bij het tabblad ‘Verantwoording per indicator’.

Heeft u op basis van de gegevens in deze Gezondheidsatlas vragen, bijvoorbeeld over duiding van de resultaten, mogelijkheden om verdiepende analyses uit te voeren, aanvullende data, of wilt u met onze beleidsadviseurs in gesprek gaan over de aanknopingspunten voor beleid, neem dan contact op.

Bronnen en Methode

Meer weten over de bronnen en methoden achter de cijfers, klik dan hier.

Citeersuggestie

Voor het verwijzen naar onderwerpen of onderdelen van onderwerpen op de Gezondheidsatlas, hanteren wij de volgende richtlijnen:

  • Verwijzen in lopende tekst
  • In de lopende tekst kan als volgt verwezen worden: Gezondheidsatlaszl.nl, [jaar raadpleging] (bij meerdere citaties aangevuld met een volgletter: a, b, c, etc.).
  • Verwijzen in literatuuroverzicht
  • In het literatuuroverzicht kan als volgt worden verwezen: Gezondheidsatlaszl.nl ([jaar raadpleging] (a, b, c, etc.)): [URL], GGD Zuid Limburg, [datum raadpleging].

JEUGD VOLWASSENEN PROFIELEN PUBLICATIES A-Z LIJST CONTACT